top of page

KONCEPCIÓ

RENDEZŐI KONCEPCIÓ

Egy letűnt világ bölcsességét szeretném megmutatni. A primitívnek tartott népek világképe ugyanis sokszor sokkal modernebb, mint a haladónak tartott nyugati gondolkodás. A globális felmelegedés, környezetünk rohamos pusztítása mindannyiunk problémája. Dokumentumfilmek ezrei készülnek a témában, és tudósok hada fedezi fel lassanként újra mindazt, amit az indiánok évszázadok óta mondanak nekünk.

 

Ez a film tisztelgés egy lerohant és megalázott nép bölcsessége előtt. A Kojot négy lelke egy alternatív, szerényebb teremtéstörténet, ahol az ember nem a teremtés koronája és a világ ura, hanem egy a teremtmények közül. Ezek az ősi mítoszok meglepő módon a modern tudományos eredményekhez nagyon hasonló módon képzelik el a világ összefüggéseit, és a kapitalista fogyasztói társadalom egyedüli alternatíváját kínálják.

 

Az animáció segítségével szeretném kalandos formában mindezt elmesélni, és az embereket környezettudatosabb gondolkodásra, a természet tiszteletére ösztönözni. A film a világ kezdetéhez repít minket vissza, ahol a Teremtő Öreg egy marék sárból kezd teremteni. Minden megteremtett dolog új és ismeretlen, és kihat a világ többi részére. Ismeretlenek még az érzések és a vágyak is, és keletkezésükkel egyre bonyolultabb lesz a világ.

 

„Amíg a fű zöld és az ég kék” – mondták az indiánok, és az örökkévalóságot értették alatta. Nem gondolták, hogy egyszer ez is veszélybe kerülhet. A föld még tűr, de ereje egyre fogyatkozik. Megmenteni  a környezetünket csak együtt tudjuk.

bottom of page