top of page

rólunk írták

24.jpg

"Ugyancsak új fejlemény, hogy a hagyományos stúdiók háttérbe szorulásával fiatal, ambiciózus producerek léptek színre: Osváth Gábor mellett Temple Réka, a Kecskeméten három díjat, köztük a nagydíjat elnyert Gauder Áron-film, a Kojot négy lelke producere. "


Élet és Irodalom - Báron György

25.jpg

A vadonban teljesen mindegy, hogy a társadalomban milyen státuszt töltesz be” -

 

Interjú Gauder Áron animációs filmrendezővel rajzfilmekről és indián táborokról

22.jpg

A környezetvédelmi üzenetek aligha szokatlanok az animációs filmekben. Ennek ellenére a Kojot Négy Lelke  megközelítése sajátos abban, hogy az őslakos folklórt és bölcsességet alkalmazza arra a világra, amelyben jelenleg élünk, és amit tönkreteszünk. És - bár felmerülhet a kulturális kisajátítás kérdése, annak kapcsán, hogy miért dönt úgy egy magyar filmes, hogy indián történetet mesél el - ez egy tiszteletteljes munka, Gauder több indián tanácsadóval is együttműködött a filmkészítés során.

05.jpg

"...Gauder és csapata egy gyönyörűen megtervezett, ötletes munkát készített, amely lényegében mindannyiunkat érintő környezeti, történelmi és politikai kérdéseket feszeget. Ha eltekintünk a kulturális kisajátítással kapcsolatos vitáktól (remélhetőleg a film vetítése értelmes párbeszédet generál erről a témáról), jobban járunk, ha a Kojot négy lelkére ülünk be a nagy filmstúdiók legújabb hülyeségei helyett."


Chris Robinson

artistic director

Ottawa Animation Festival

bottom of page