top of page

A FILMRŐL

egész estés animációs film  |  100' 

„Semmi sem örök, csak a föld meg a hegyek.”

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK 

Célközönség: 9-99

Műfaj: 2D animációs kalandfilm

Hang: 5.1/stereo

Nyelv: magyar, angol

Kojot négy lelke címmel érkezik a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.  

LOGLINE:

Az olajvezetékek lefektetése kapcsán kerül szembe egymással egy nagyvállalat és a fiatal indián őslakosok, akiknek veszélybe kerül az otthonuk. Egyikük nagyapja felidézi az indiánok ősi teremtéstörténetét, amely arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, a cél pedig, hogy megtaláljuk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában.

TÖRTÉNET:

Mi, emberek azt hisszük, hogy különlegesek vagyunk, miközben  lassan elpusztítjuk a környezetünket. Az indián őslakosok azonban tisztában vannak vele, hogy az emberiség csak egy apró szelete a teremtett világnak. A film az egymás és a Föld iránti közös felelősségünkről szól.

 

A mágikus történet, amelyben az élet nagy körforgása, az állatok és a többi teremtmény kalandjai, a varázslat, az éhség és a kapzsiság játssza főszerepet, végkicsengésében reményt ad: még nem késő változtatni, és a huszonnegyedik órában még módosíthatjuk az irányt.

 

Az indiánok gazdag kultúrája a film és az animáció világában nagyrészt feltáratlan maradt, és a legtöbb film nem az indián emberek hiteles kulturális örökségén alapul. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. Filmünk ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni.

KARAKTEREK

Öreg Teremtő

Aki képes álmodni. Ő az, aki egy marék sárból megformálja a világot. Szépségre és harmóniára törekszik, egyetlen gyengesége, hogy nem tud uralkodni a dühén, ezért akaratlanul is megalkotja a bajkeverő Kojotot.

Kojot

Az örök trükköző, a bajkeverés mestere. Ő az, akit nem teremtettek, hanem megjelent a teremtő álmában. A vágyai hajtják, és maga is bevonódik a teremtésbe. Konfliktusa az Öreg Teremtővel elkerülhetetlen.

Hoksila

A világ első embere újszülöttként lépésről lépésre fedezi fel a világot az első lány társaságában. Ahogy nő, a Kojot hatása alatt hibákat is elkövet, de végül megtalálja a helyét az élőlények között.

Wichincala

Az első nő, aki együtt fedezi fel a világot a fiúval. Mindig mellette áll, ám a fiúnál óvatosabb és ügyesebb. Kevésbé vonzza a vér és a hús, és sokkal jobban betartja a Teremtő Öreg szabályait.

Kacsa

Az első élőlény a Nagy Vízen.

Bölény

A préri legnagyobb, legfenségesebb teremtménye. Az erő, a szépség és a békesség jelképe.

Villám

Akit a Teremtő Öreg dühből teremtett.

bottom of page