top of page

A FILMRŐL

egész estés animációs film  |  100' 

„Semmi sem örök, csak a föld meg a hegyek.”

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK 

Célközönség: 9-99

Műfaj: 2D animációs kalandfilm

Hang: 5.1/stereo

Nyelv: magyar, angol

Kojot négy lelke címmel érkezik a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.  

LOGLINE:

Az olajvezetékek lefektetése kapcsán kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az indián őslakosok, akiknek veszélybe kerül az otthonuk. Egyikük nagyapja felidézi az indiánok ősi teremtéstörténetét, amely arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, a cél pedig, hogy megtaláljuk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában.

TÖRTÉNET:

Mi, emberek azt hisszük, hogy különlegesek vagyunk, miközben  lassan elpusztítjuk a környezetünket. Az indián őslakosok azonban tisztában vannak vele, hogy az emberiség csak egy apró szelete a teremtett világnak. A film az egymás és a Föld iránti közös felelősségünkről szól.

 

A mágikus történet, amelyben az élet nagy körforgása, az állatok és a többi teremtmény kalandjai, a varázslat, az éhség és a kapzsiság játssza főszerepet, végkicsengésében reményt ad: még nem késő változtatni, és a huszonnegyedik órában még módosíthatjuk az irányt.

 

Az indiánok gazdag kultúrája a film és az animáció világában nagyrészt feltáratlan maradt, és a legtöbb film nem az indián emberek hiteles kulturális örökségén alapul. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. Filmünk ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni.

KARAKTEREK

Öreg Teremtő

Aki képes álmodni. Ő az, aki egy marék sárból megformálja a világot. Szépségre és harmóniára törekszik, egyetlen gyengesége, hogy nem tud uralkodni a dühén, ezért akaratlanul is megalkotja a bajkeverő Kojotot.

Kojot

Az örök trükköző, a bajkeverés mestere. Ő az, akit nem teremtettek, hanem megjelent a teremtő álmában. A vágyai hajtják, és maga is bevonódik a teremtésbe. Konfliktusa az Öreg Teremtővel elkerülhetetlen.

Hoksila

A világ első embere újszülöttként lépésről lépésre fedezi fel a világot az első lány társaságában. Ahogy nő, a Kojot hatása alatt hibákat is elkövet, de végül megtalálja a helyét az élőlények között.

Wichincala

Az első nő, aki együtt fedezi fel a világot a fiúval. Mindig mellette áll, ám a fiúnál óvatosabb és ügyesebb. Kevésbé vonzza a vér és a hús, és sokkal jobban betartja a Teremtő Öreg szabályait.

Kacsa

Az első élőlény a Nagy Vízen.

Bölény

A préri legnagyobb, legfenségesebb teremtménye. Az erő, a szépség és a békesség jelképe.

Villám

Akit a Teremtő Öreg dühből teremtett.

bottom of page